Министерският съвет на Испания планира да одобри днес план за смекчаване

...
Министерският съвет на Испания планира да одобри днес план за смекчаване
Коментари Харесай

Испания ще одобри план от 16 млрд. евро за смекчаване на последиците от войната в Украйна

Министерският съвет на Испания възнамерява да утвърди през днешния ден проект за намаляване на последствията в страната от обстановката към Украйна. Инициативата на кабинета има пет съществени посоки: подкрепяне на фамилии, служащи и бежанци, бизнес и транспортния бранш, ограничения в региона на киберсигурността и енергетиката, предава. 

" Планът, който Министерският съвет ще утвърди на следващия ден и ще продължи до 30 юни, ще коства почти 6 милиарда евро директна помощ и понижаване на налозите и 10 милиарда евро заеми за намаляване на въздействието на рецесията върху фамилиите и бизнеса ", сподели през днешния ден испанският министър председател Педро Санчес. 

Испанските управляващи възнамеряват краткотрайно да понижат цените за отопление за популацията. " Правителството ще приложи отстъпка от 15 цента на литър гориво, а петролните компании ще ползват най-малко от 5 цента ", сподели Санчес. 

По думите му, Испания и Португалия ще показват " изключителна и краткотрайна " мярка на Брюксел тази седмица за установяване на референтна цена за газа в двете страни. Според премиера, самодейността ще разреши на Мадрид и Лисабон " доста да понижат цените на електрическата енергия ".

" Убеден съм, че утвърждението на мярката от Европейската комисия ще се случи за доста малко време ", сподели Санчес. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР